In september heb ik me opgegeven voor het vierkante ei, een kunstprijs voor amateurs van de Volkskrant in samenwerking met de NPS. Blij verrast toen ik de bevestiging kreeg dat ik door de voorselectie was gekomen en mijn werk voor een vakjury mocht tentoonstellen. Ik was ingedeeld in de laatste ronde. Ruim op tijd arriveerde ik met mijn vader op locatie en kon nog net het werk van de één-na laatste ronde bekijken. Het niveau was naar mijn idee erg goed dus schatte ik mijn kansen niet hoog in. Tijd voor de laatste ronde. Na een praatje met één van de juryleden over mijn werk begon het wachten op de beoordeling. Het zweet klotste onder mijn oksels en tot mijn verbazing was ik geselecteerd voor de dagfinale. Opnieuw was het wachten op het eindoordeel van de jury. Nadat het werk van alle dagfinalisten nog eenmaal werd toegelicht kwam de jury met de einduitslag. Ik zat in de finale! Ik kon mijn oren niet geloven, ongelooflijk...

De finale zal op zondag 25 november live worden uitgezonden door de NPS in het programma 'De Kunst'. Wat een leuke belevenis maar helaas heb ik niet gewonnen. De prijs viel in handen van Marja Arts, met haar schilderij van vader en zoon die aan de ontbijttafel zitten. Een prachtig beeld.

Na deze ervaring, nu alle spanning is weggevallen ga ik weer verder met het verwerken van opdrachten en het voorbereiden van geplande exposities. In maart de volgende expositie in de Witteburg, gemeentehuis Schermerhorn.  Ik heb nu bijna een jaar geschilderd en even kunnen proefen van het leven als autonoom kunstenaar waardoor ik heb besloten op deze voet verder te gaan en van 2008 een vruchtbaar jaar te maken.

Ik wil verder en dus heb ik besloten
mijn inzending te koop te zetten, zodat ik dit hoofdstuk achter me kan laten.
Klinkt heel melodramatisch, valt hartstikke mee. Ik heb lang genoeg naar het schilderij gekeken, nu is de beurt aan een ander.